nieuws

Shell verkoopt belang Thaise raffinaderij

Publicatie

20 aug 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BANGKOK – Shell International Holdings Limited heeft vandaag aangekondigd haar gehele aandeel van 64 procent in Rayong Refinery Company Limited (RRC) te verkopen aan PTT Public Company Limited (PTT). RCC zit in de schulden en het is nodig om het bedrijf te herstructureren.
De directeur van Shell Thailand heeft er vertrouwen in dat de verkoop goed is voor RCC en haar aandeelhouders. Shell zal producten van RCC blijven afnemen. De directeur van PTT stelde dat de schuld zal worden teruggebracht en dat de marges op raffinage weer groeien door de toegenomen vraag in Thailand en de regio. PTT volgt hoe dan ook de strategie om aandelen te verkopen aan strategische partners.
De Rayong Refinery Company is sinds 1996 actief. Het bedrijf ligt in Map Ta Phut in Oost Thailand en is onderdeel van de Alliance Refining Company (ARC), een joint venture met Star Petroleum Refining Company (wat een Chevron Texaco-PTT bedrijf is). ARC produceert dagelijks driehonderdduizend vaten olie per dag en een groot aantal petroleum gerelateerde producten voor binnen en buitenland.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.