nieuws

Shell wil grote olievelden met kleine vindkans

Publicatie

15 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

PERNIS – Shell gaat zich in zijn exploratiestrategie voor de langere termijn richten op grote olievelden met een kleinere vindkans.
Dat meldt topman Jeroen van der Veer in de meest recente editie van bedrijfsblad Shell Venster. Nu richt Shell zich voornamelijk op kleinere velden met een vrijwel zekere vindkans.
Volgens Van der Veer zijn er "potentieel voldoende grote velden in nieuwe gebieden." Hij stelt dat "je statistisch kunt verwachten dat we op termijn meer reserves gaan toevoegen." Afgelopen vrijdag maakte Shell bekend dat de bewezen voorraden twintig procent lager uitkomen dan eerder ingeschat.
"Bij gas zitten we in een aantal projecten waarvan we weten dat het gas er is, maar waarbij we het toch nog niet hebben geboekt als ’equity gas’, dus bewezen gasreserves", schrijft Van der Veer. Volgens hem worden de gasreserves pas geboekt wanneer er zicht is op de levering naar markten. Shell voorziet dat gas "ergens na 2020" olie inhaalt als belangrijkste brandstof. Ondanks deze ontwikkeling zal Shell blijven investeren in nieuwe olieproductie. "Denk aan de Golf van Mexico, Nigeria en Kazachstan.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.