nieuws

Shin-Etsu plant PVC-fabriek in VS

Publicatie

13 dec 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

TOKYO – Het Japanse Shin-Etsu zegt dat het van plan is een miljard dollar te investeren in de bouw van een geïntegreerd PVC-complex op de Amerikaanse Gulf Coast. Het bedrijf heeft een van de sites, Freeport, Plaquemine en Addis die door dochterbedrijf Shintech worden geopereerd, voor ogen. Het bedrijf zegt dat het haar positie op de wereldwijde PVC-markt wil consolideren.
In tegenstelling tot de faciliteiten in Japan en Europa koopt Shin-Etsu in de VS vinylchloride van Dow Chemical. In het nieuwe complex zou wel zelf vinylchloride en soda produceren. Shin-Etsu zegt dat de fabrieken in fases eind 2006 en eind 2007 klaar moeten zijn. De capaciteit van het complex zal dan ruim honderd miljoen kubieke meter chloor, 131 miljoen kubieke meter soda, tweehonderd miljoen kubieke meter vinylchloride en 155 miljoen kubieke meter PVC bedragen. Shin-Etsu zegt ook een etheenfabriek in de VS te overwegen. Shin-Etsu bezit dertig procent van de Noord-Amerikaanse PVC markt. Eind jaren negentig was het bedrijf van plan een geïntegreerde PVC fabriek te bouwen in het Amerikaanse Convent. Het blies toen de plannen af vanwege tegenstand van milieubewegingen. Het besloot toen een fabriek voor alleen PVC te bouwen op de locatie naast de Plaquemine site van Dow.
In 2002, verkreeg Shin-Etsu een PVC-fabriek van Borden Chemicals & Plastics in Addis. Deze ligt op het moment stil door een gebrek aan voeding. Als Shintech Addis of Plaquemine zou kiezen is de verwachting dat de omgeving er nu wel positief tegenover staat. Er worden in de VS niet veel beslissingen tot grote petrochemische projecten genomen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.