HomeArchiefSHV zet Eriks en Mammoet in de vitrine
SHV Office Utrecht

SHV zet Eriks en Mammoet in de vitrine

SHV heeft plannen om ERIKS en Mammoet te verkopen. Eriks is een dienstverlener voor de industrie en is actief in 15 landen. Er werken ongeveer 5000 mensen bij het bedrijf. De ruim 80 jaar oude Nederlandse onderneming werd in 2009 onderdeel van SHV. Mammoet is gespecialiseerd in complexe hijsklussen en zwaar transport. Mammoet kwam in 2011 volledig in handen van SHV.

SHV ontstond in 1896 in Nederland uit een fusie van een aantal belangrijke kolenhandelsbedrijven. Sinds de handel in kolen halverwege vorige eeuw afnam, richt SHV zich op andere activiteiten. In de nu gepresenteerde strategie-update geeft het bedrijf aan dat het voor Eriks en Mammoet een toekomst buiten het SHV-concern ziet. Volgens het bedrijf hebben de twee ondernemingen onder een nieuwe eigenaar meer kansen om te groeien. Het Financieele Dagblad weet te melden dat het bedrijf ook het resterende aandeel van Makro van de hand wil doen.

Dimeta

SHV wil zich voor de toekomst meer richten op de ontwikkeling van duurzame brandstoffen. Zo werkt het in de joint venture Dimeta samen met UGI International aan de productie van duurzaam dimethylether (DME). Tegen het einde van 2027 wil het bedrijf 300.000 ton DME produceren in fabrieken in het VK, de VS en Europa. In totaal zou het bedrijf hier zo’n miljard euro in investeren.

Dimeta werkt samen met Italiaanse partijen voor productie DME uit afval

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl