HomeInvesteringenSIF slaat eerste paal nieuwe monopile-fabriek Tweede Maasvlakte
Uitbreiding SIF Maasvlakte 2

SIF slaat eerste paal nieuwe monopile-fabriek Tweede Maasvlakte

SIF Group heeft de eerste paal geslagen van de uitbreiding van haar productie van monopiles voor de offshore-windsector. SIF bouwt op haar site op de Tweede Maasvlakte de grootste fabriek voor monopile funderingen ter wereld. Als de bouw is afgerond kan het bedrijf jaarlijks 200 monopiles van het grootste formaat produceren.

In februari kondigde het bedrijf de definitieve investeringsbeslissing voor de nieuwe fabriek aan. Het bedrijf investeert zo’n 328 miljoen euro in de plant. Met de nieuwe fabriek wordt het productievolume van SIF meer dan verdubbeld. Nu kan het bedrijf nog 220 kiloton verwerken, dat komt met de nieuwe fabriek op 500 kiloton. De nieuwe productieplant wordt zo ingericht dat er ook monopiles met grotere diameters (tot 11 meter) en een gewicht tot 2500 ton geproduceerd kunnen worden.

Minder staal

Royal HaskoningDHV is verantwoordelijk voor de uitvoering van het project, van de consultancy en engineering tot het ontwerp en de vergunningenaanvraag. Dankzij een geoptimaliseerd ontwerp is 10 procent minder staal nodig in vergelijking met bestaande gebouwen. Door meer gebruik te maken van elektriciteit voor wat betreft de energie-voorziening kan de uitstoot van stikstof met 30 procent worden teruggedrongen ten opzichte van de originele plannen. De partijen startten de bouw begin dit jaar. De eerste nieuwe monopiles met een grotere diameter zullen halverwege volgend jaar worden geleverd.

Sif investeert 328 miljoen euro in fabriek voor windmolenfunderingen Maasvlakte 2

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl