nieuws

Simon Storage wil naar Rotterdam

Publicatie

11 dec 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ROTTERDAM – Het Britse tankopslagbedrijf Simon Storage is met het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) in een ver gevorderd stadium van onderhandeling over de vestiging van een terminalpark. Dit krijgt een capaciteit van uiteindelijk 150.000 kubieke meter, verdeeld over relatief kleine tanks van vijfhonderd kubieke meter tot 2500 kubieke meter voor de opslag van een breed pakket aan chemicaliĆ«n en grondstoffen voor de voedingsmiddelenindustrie.
De tanks moeten verrijzen op ruim zes hectare van het voormalige "Kemira-terein", dat via "co-siting" herontwikkeld wordt voor een kleine tien bedrijven. Hier in Midden-Europoort, komt Simon Storage naast het in aanbouw zijnde Euro Tank Terminal, aan water met een diepgang van ongeveer twintig meter. Het HbR bouwt daar in het Caplandkanaal een nieuwe openbare zeesteiger voor het ontvangen van de (grootste) zeeschepen. Simon Storage verwacht over circa anderhalf jaar te starten met de bouw van de terminal.
Simon Storage is in de tankopslag voor chemieproducten marktleider in de UK en Ierland. Het is eigenaar en exploitant van zeven zeeterminals met een totale capaciteit van ongeveer een miljoen kubieke meter, over vijfhonderd tanks. De vestigingsplaatsen zijn: Humber (Immingham East en West), Teesside (Seal Sands en Riverside (Billingham)), Tyne, Cumbria en Shannon in Ierland.
Het bedrijf ziet de uitbreiding naar Rotterdam als een strategische investering en als een belangrijke versterking van zijn positie op het terrein van vraag- en aanbod gestuurd ketenmanagement.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.