HomeTransitieCCUSSkytree ontvangt investering van ruim 5 miljoen voor CO2-afvangtechnologie

Skytree ontvangt investering van ruim 5 miljoen voor CO2-afvangtechnologie

Het Nederlandse innovatieve bedrijf Skytree ontvangt een investering van 5,3 miljoen euro om haar Direct Air Capture (DAC) technologie op te schalen en te internationaliseren. Skytree ontwikkelde een manier om CO2 uit de buitenlucht te halen en te gebruiken in glastuinbouw en verticale landbouw.

Skytree ontwikkelt systemen waarmee het CO2 uit de buitenlucht filtert en aan de glastuinbouw kan leveren. Met de nu aangekondigde investering kan het bedrijf de technologie op meerdere plekken toepassen. Het bedrijf berekende dat het zo tot 2030 wel 10Mt CO2 kan afvangen

Glastuinbouw

De investeringsronde van 5,3 miljoen euro werd geleid door Horticoop, een glastuinbouw-coƶperatie die investeert in bedrijven die bijdragen aan innovaties voor de Nederlandse glastuinbouw en Yield Lab Europe, een internationaal venture capital-fonds met focus op agrifood-technologie. Aanvullend kapitaal werd verstrekt door een aantal informele investeerders.

Skytree richt zich in eerste instantie op de Nederlandse glastuinbouw omdat kassen hier CO2 toevoegen dat nog steeds voor een groot deel afkomstig is uit de verbranding van fossiele brandstoffen. Internationaal wordt nog lang niet altijd CO2 toegevoegd aan kassen om gewassen sneller te laten groeien. Skytree ziet ook die tuinders als potentiƫle klant voor de systemen.

ESA

De Skytree technologie kent haar oorsprong bij de European Space Agency in Noordwijk. Sinds 2014 ontwikkelde Skytree de DAC-technologie verder en bracht deze op de markt. Het bedrijf richt zich naast de glastuinbouw ook op andere sectoren die CO2 als grondstof gebruiken.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl