HomeArchiefSmart maintenance in lespakket

Smart maintenance in lespakket

Technische opleidingen in de IJmond-regio voegen smart maintenance toe aan het lespakket. Smart maintenance is sterk in opkomst in de industrie. Dit vraagt ook een ander profiel werknemers in de industrie. Tegelijkertijd worden ook studenten aangetrokken die tot nu toe niet warmliepen voor ‘pure techniek’. 

Bedrijven en scholen die samenwerken binnen Techport hebben een plan opgesteld om opleidingen te vernieuwen met smart maintenance. Voor de uitvoering van dit plan ontvangt het ROC Nova College bijna 1.6 miljoen euro van het Regionaal investeringsfonds mbo 2019-2022 van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Daarnaast ontvangt het Nova College 250.000 euro subsidie van de provincie Noord-Holland voor dit project. De deelnemende bedrijven investeren zelf door uren, kennis en expertise beschikbaar te stellen. 

Opleidingen

Een onderdeel van het plan is Smart Maintenance MBO. Dit is een verbreding en verdieping van de opleidingen Procestechniek, MyTec, Werktuigbouw, Elektrotechniek, Installatietechniek en Algemene operationele techniek op niveau 3 en 4. Binnen deze opleidingen kunnen studenten zich straks ontwikkelen tot smart maintenance-expert.  

Binnenkort start ook een bijscholingsprogramma smart maintenance voor onderhoudsmonteurs en wordt er een associate degree (verkort hbo) smart maintenance ontwikkeld (start per september 2021). Bij al deze opleidingen wordt gebruik gemaakt van de proeffabriek van het Fieldlab Smart Maintenance Techport.  

Delen:
Author