HomeTransitieElektrificatieSolarDuck bouwt drijvend zonnepark voor Hollandse Kust West
SolarDuck floating solar plant

SolarDuck bouwt drijvend zonnepark voor Hollandse Kust West

Het nieuw te bouwen offshore windpark Hollandse Kust West VII biedt ook mogelijkheden aan innovatieve start-ups om hun technologie op grote schaal in de praktijk toe te passen. Zo maakte Ocean Grazer al bekend haar ontwikkeling Ocean Battery hier te implementeren. De Noors-Nederlandse start-up SolarDuck bouwt op het windpark ’s werelds grootste drijvende offshore zonne-energie-installatie.

De drijvende zonne-panelen met geïntegreerde energie-opslag krijgen een capaciteit van 5 MW. Dit demonstratieproject zorgt ervoor dat het bedrijf haar systeem sneller commercieel beschikbaar kan maken en de productie, assemblage en installatie kan opschalen. SolarDuck verwacht dat het systeem voor HKW in 2026 operationeel is.

Exclusief

SolarDuck en RWE sloten in juli van dit jaar een overeenkomst. Volgens dit contract is SolarDuck de exclusieve leverancier van Offshore Floating Solar technologie met geïntegreerde energie-opslag voor dit windpark. Met het toekennen van de ontwikkeling van het windpark aan RWE wordt het contract voor SolarDuck definitief.

SolarDuck is een spin-off van Damen Shipyards.

Beeld: SolarDuck

RWE wint bieding windpark en wil grootste groene waterstoffabriek bouwen

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl