HomeArchiefSolarDuck bouwt drijvende zonne-energiecentrale in Japan
Drijvende zonnepanelen SolarDuck

SolarDuck bouwt drijvende zonne-energiecentrale in Japan

De Nederlandse spin-off SolarDuck mag samen met de Japanse ondernemingen Tokyu Land Corporation en Everblue Technologies de eerste drijvende offshore zonne-energiecentrale en geautomatiseerde zeilboottechnologie in Japan demonstreren. Dit demonstratieproject maakt deel uit van het groter Tokyo Bay eSG Project van de lokale overheid van Tokyo.

Het Tokyo Bay eSG Project heeft tot doel omĀ  een concept te ontwikkelen voor een duurzame stad over 50 tot 100 jaar. Hierbij richt het zich specifiek op baanbrekende innovatieve technologie op het gebied van duurzame energie, mobiliteit, verbetering van de omgeving en recycling in het centrale kustgebied in de golf van Tokyo.

De drie bedrijven willen met dit project energie opwekken voor lokale consumptie in de Tokyo Bay Area. Hiertoe willen ze drijvende zonnepanelen gebruiken om energie op te wekken, ook wordt hernieuwbare energie gebruikt om elektrische boten van stroom te voorzien.

De details van het project worden nog besproken met de lokale overheid van Tokyo.

Hollandse Kust West VII

SolarDuck maakte vorige maand bekend dat het voor het nieuw te bouwen offshore windpark Hollandse Kust West VII s werelds grootste drijvende offshore zonne-energie-installatie gaat bouwen. Deze installatie krijgt een een capaciteit van 5 MW en moet in 2026 gereed zijn.

Beeld: SolarDuck

SolarDuck bouwt drijvend zonnepark voor Hollandse Kust West

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl