nieuws

Solvay en Quintiles werken samen in R&D

Publicatie

15 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Solvay Pharmaceuticals en Quintiles hebben een overeenkomst gesloten die er voor zorgt dat de capaciteit om de vroege klinische projecten van Solvay te verwerken, zal kunnen verdubbelen.
Volgens de overeenkomst investeert Quintiles 25 miljoen dollar van haar eigen middelen in bepaalde klinische projecten in fase twee van Solvay Pharmaceuticals. In de praktijk betekent dit dat de onderneming ongeveer vijftig procent van de normale kosten op zich neemt, evenals de onzekerheden in verband met de resultaten van nieuwe producten die in deze fase van klinische ontwikkeling zitten.
Als tegenprestatie zal Pharmabio een milestone payment ontvangen van Solvay Pharmaceuticals voor elke stof, die de vroeg-klinische fase doorkomt en voor verdere ontwikkeling wordt geselecteerd. Deze nieuwe overeenkomst met Quintiles vormt een verdere bevestiging van het R&D-potentieel van Solvay Pharmaceuticals.
De overeenkomst is uniek voor beide ondernemingen en waarschijnlijk is het de eerste keer dat een R&D-georiƫnteerd farmaceutisch bedrijf een risicodragende investering ontvangt van een zogenaamde contract research organization.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.