nieuws

Solvay stopt chloor- en sodaproductie in Zwitserland

Publicatie

13 jan 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ANTWERPEN – De Belgische chemiegroep Solvay stopt eind juli met de productie van chloor en soda in het Zwitserse Zurzach. In totaal gaan tachtig van de 106 banen verloren. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.
In het kader van het internationaal OSPARCOM-akkoord begin jaren negentig moest Solvay overschakelen van een productie op basis van mercuur naar een productie op basis van membraantechnologie vanaf 2010. Voor de vestiging in Zurzach zou die aanpassing een investering van twintig miljoen Zwitserse frank vergen en dat om slechts de helft van de huidge 55.000 ton per jaar te realiseren. Solvay acht de investering voor Zurzach niet meer opportuun. De zetel van het Zwitserse filiaal van Solvay blijft evenwel in Zurzach. De industriƫle en commerciƫle activiteiten worden voortgezet.
Er is een sociaal plan opgesteld. De banenvermindering gebeurt in drie fases. Voor het sociaal plan is zes miljoen Zwitserse frank (meer dan 3,8 miljoen euro) opzij gelegd. Er wordt gedacht aan vervroegd pensioen, looncompensaties en individuele oplossingen.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.