nieuws

Solvay verkoopt harde kunststoffolies aan Ineos

Publicatie

18 jan 2005

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BRUSSEL – Solvay heeft een principe-overeenkomst met Ineos ondertekend met het oog op de verkoop van haar dochterondernemingen Adriaplast en Caleppiovinil die actief zijn in de productie, de marketing en de verkoop van harde kunststoffolies. Beide partijen beginnen binnenkort aan exclusieve gesprekken hierover en hopen de transactie rond te krijgen in het eerste kwartaal van 2005 – op voorwaarde dat de bevoegde overheden hieraan hun goedkeuring verlenen. Adriaplast en Caleppiovinil zijn respectievelijk gevestigd in Monfalcone en Fucine di Ossana, in het Noordoosten van Italië. Hun producten worden ondermeer gebruikt in verpakkingen voor voedsel, consumptie- en farmaceutische producten. Beide vestigingen realiseerden in 2004 met hun 235 werknemers een totale omzet van 62 miljoen euro.
Door deze transactie zouden Adriaplast en Caleppiovinil opgenomen worden in een groep die de ontwikkeling van harde kunststoffolies als een core business beschouwt. Bovendien zouden beide vestigingen een geschikte neerwaartse integratie voor Ineos en zijn filiaal EVC vormen.
‘De strategische prioriteit van Solvay ligt in het realiseren van een duurzame en rendabele groei in specifieke domeinen in de farmaceutische, chemische en kunststoffensector’, aldus Pierre Winant, de CEO van Strategic Business Unit Industrial Foils. ‘Onze groep is geen bijzonder grote marktspeler voor de meeste applicaties van harde kunststoffolies en het is met genoegen dat wij deze activiteiten een nieuwe thuisbasis kunne geven bij een Groep zoals EVC, die harde kunststoffolies als een core business beschouwt .’
Ineos is de belangrijkste aandeelhouder van EVC, Europa's grootste fabrikant van PVC en een wereldwijd toonaangevende marktspeler op het vlak van de VCM/ PVC technologie. De groep beschikt over belangrijke geïntegreerde sites op verschillende plaatsen in Europa en in India en biedt werk aan ongeveer 3.100 mensen. De onderneming houdt zich ondermeer bezig met de productie van EDC, VCM, PVC harsen, compounds en harde films en de ontwikkeling en het verlenen van licenties van de technologieën die bij de belangrijkste productieprocessen worden toegepast.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.