HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenSubsidie voor toepassing circulair plastic

Subsidie voor toepassing circulair plastic

Ondernemers die polymeren gebruiken om plastic producten te maken, kunnen vanaf 18 juni een nieuwe subsidie aanvragen. De subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is bedoeld om te onderzoeken hoe meer circulair plastic gebruikt kan worden. Hiervoor is tot 2030 in totaal 49 miljoen euro beschikbaar.

Bedrijven kunnen de subsidie gebruiken om technische tests uit te voeren in hun productieproces om te onderzoeken of een deel van het fossiele plastic te vervangen is door gerecycled of bio-based plastic.

De subsidie is onderdeel van een breder pakket van in totaal 267 miljoen euro aan subsidies om een groter deel gerecycled of biogebaseerd materiaal in nieuwe plastics te verwerken.

In Nederland wordt momenteel in slechts acht procent van de plastic producten gerecyclede content gebruikt. Biobased plastic wordt nog veel te weinig toegepast. De overheid wil dit percentage verhogen. Daarom werkt ze aan de invoering van een Nationale Circulaire Plastic Norm (NCPN). Vanaf 2027 moet een groter deel gerecycled of biobased materiaal worden toegepast in nieuwe plastics. De subsidie is in het leven geroepen met het oog op de NCPN.

Delen:
Tags

jacqueline@industrielinqs.nl