HomeInnovatieSubsidie voor waterstofpoederfabriek Amsterdamse haven

Subsidie voor waterstofpoederfabriek Amsterdamse haven

Electriq Global heeft een subsidie van 1,1 miljoen euro gekregen van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) voor de aanleg van hun waterstoffabriek op het terrein van Zenith Energy Terminals in de Amsterdamse haven.

De fabriek van Electriq Global maakt ‘waterstofpoeder’ op basis van groene waterstof. Dit waterstofpoeder kan met behulp van generatoren omgezet worden in elektriciteit. De fabriek wordt de eerste ter wereld van deze soort. De fabriek zal in 2026 operationeel zijn.

Electriq Global in een Israelische innovatieve onderneming. Het bedrijf ontwikkelt vaste dragers voor waterstof gebruik makend van de door haar ontwikkelde Electriq Powder technologie. Waterstof kan op deze manier gemakkelijker opgeslagen en getransporteerd worden.

De plannen van Electriq Global passen in de ambities van het H2A consortium. Hierin werken het Havenbedrijf Amsterdam, Electriq Global, Zenith Energy Terminals, Evos, Hydrogenious, SkyNRG, Gemeente Amsterdam en het programmabureau NZKG aan het opzetten van een waardeketen voor groene waterstof.

Electriq en Zenith willen fabriek voor waterstofopslag-poeder in Amsterdam

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl