nieuws

Tata Steel neemt lijn voor afwerken verzinkt staal in gebruik

Publicatie

24 sep 2014

Categorie

Soort

nieuws

Tags

Verzinkt staal wordt onder meer toegepast in de kooiconstructie en in buitendelen van auto’s. Daarom moet het aan de allerhoogste kwaliteitseisen voldoen. Onregelmatigheden in het materiaal worden door autofabrikanten niet geaccepteerd. Door de ingebruikname van de nieuwe installatie kan Tata Steel verder groeien in de markt voor automotive staal en in andere belangrijke segmenten.

Finishing Line 32 voorziet in het inspecteren, het verwijderen van delen die niet aan de hoge kwaliteitseisen voldoen, het op breedte en lengte snijden, laserlassen, slitten, dubbelzijdig oliën, merken, oprollen en van een bindband voorzien van verzinkt staal. Met deze nieuwe installatie kunnen eindproducten worden geleverd van een constant hoge kwaliteit. Door rolnaadlassen te vervangen door laserlassen kunnen klanten het staal gemakkelijker verwerken. De nieuwe installatie sluit direct aan op de Dompelverzinklijnen, wat de doorlooptijd verkort en de leverbetrouwbaarheid vergroot.

Dubbel voordeel

Voorheen werd verzinkt staal afgewerkt op de installaties bij de Koudbandwalserij. Door de uitsluitend voor verzinkt staal bestemde nieuwe installatie kan Tata Steel in IJmuiden nu niet alleen groeien in de markt voor verzinkt staal, maar ook het productievolume van onbekleed koudgewalst staal vergroten. Ook in logistiek opzicht is er sprake van een verbetering: de rollen staal hoeven niet langer over de site te worden getransporteerd. Finishing Line 32 is strategisch gelegen, op het punt waar de drie dompelverzinklijnen van Tata Steel in IJmuiden bij elkaar komen. Na afwerking worden de rollen staal ter plekke verpakt en in vrachtauto’s of op treinen geladen voor levering aan de klanten.

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.