HomeArchiefTata Steel steekt 300 miljoen in verminderen stank en stof
Tata Steel IJmuiden

Tata Steel steekt 300 miljoen in verminderen stank en stof

Tata Steel Nederland investeert 300 miljoen euro in het verminderen van stof- en geuroverlast. Zo komt er een DeNOx-installatie bij de Pelletfabriek. De uitstoot van stikstof zal daarmee drastisch verminderen. Bovendien neemt de uitstoot van fijnstof en zware metalen sterk af. Met dit project is een investering van 150 miljoen euro gemoeid.

Een ander groot project betreft verbeteringen aan de Kooks- en Gasfabriek 2. Het gaat om een aanpassing van de afdichting en een potentiële nieuwe afzuigtechniek. Dit project kost zo’n 50 miljoen euro en wordt zo snel mogelijk uitgevoerd.

Verder pakt het bedrijf nog een aantal kleinere klussen op. Zo krijgt de staalfabriek (OSF2) een nieuwe installatie die voor vermindering van geuroverlast moet zorgen. Bovendien komt er in deze fabriek tertiaire afzuiging die voorkomt dat stof via het dak in de buitenlucht komt. De afzuigcapaciteit van het ovenhuis van Hoogoven 6 wordt verhoogd en de stofverwaaiing van grondstoflogistiek wordt aangepakt. Daardoor zal veel minder stof van lopende banden en overstorten kunnen wegwaaien.

Interne campagne

Ook een interne campagne moet voor vermindering van overlast zorgen. Met de campagne worden medewerkers gewezen op die noodzaak. Ze worden ook opgeroepen om overlastbronnen te signaleren, direct te melden en bij incidenten onmiddellijk te stoppen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl