HomeArchiefTeijin Aramid bereidt grote stop in Delfzijl voor

Teijin Aramid bereidt grote stop in Delfzijl voor

Teijin Aramid in Delfzijl heeft volgend jaar vanaf begin april tot medio juni een grote stop. Het bedrijf noemt het zelf de grootste stop in de geschiedenis van de locatie. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Een goede planning is cruciaal. Waar staan alle benodigdheden en wat is er op welke plek nodig om onnodige verplaatsing van mensen en materiaal te voorkomen? Het stopteam onderzoekt op dit moment of het mogelijk is om tijdelijk een stuk terrein van Delesto te gebruiken.

Met het oog op Corona wil het stopteam onder andere festivaltenten plaatsen, zodat er voldoende ruimte en ventilatie is voor de 850 mensen die in de piekperiode dagelijks in de stop aan het werk zullen zijn. In samenspraak met Security wordt gekeken naar de impact op het verkeer op de site. Er is een grote dagelijkse in- en uitstroom van mensen en er komen veel meer verkeersbewegingen.

Polymerisatie-unit

Teijin Aramid produceert in Delfzijl de grondstof voor Twaron, een supersterke vezel die het bedrijf in Emmen spint. De fabrieken in Delfzijl produceren allereerst de monomeren PPD en TDC. Deze monomeren gaan naar de polymerisatie-unit waar ze in een gesloten proces worden samengevoegd, zodat er een aramidepolymeer ontstaat. In een aparte installatie wint het bedrijf ook nog oplosmiddelen terug voor hergebruik.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl