HomeInnovatieTenneT zoekt naar innovaties tegen netcongestie
TenneT op zoek naar innovaties tegen netcongestie

TenneT zoekt naar innovaties tegen netcongestie

TenneT start samen met de regionale netwerkbedrijven in Nederland een Open Innovatie Programma in haar zoektocht naar oplossingen voor congestie van het net. De vraag naar netcapaciteit groeit explosief. Hoewel de landelijke netbeheerder werkt aan uitbreiding van de elektriciteitsnetten, gaat dat nog niet snel genoeg.

TenneT is betrokken bij een landelijk actieprogramma om netinvesteringen te versnellen en te werken aan oplossingen om het net beter te benutten. Parallel daaraan gaat TenneT actief op zoek naar meer ideeën om het gebruik van het net te optimaliseren om op die manier meer en sneller klanten op het transport- en distributienet aan te kunnen sluiten. Daarom start TenneT een Open Innovatie Programma.  Hierin kunnen deelnemers met creatieve voorstellen komen die bijdragen aan een optimale benutting van het net. Het programma is samen met regionale netwerkbedrijven Alliander, Stedin en Enexis ontwikkeld.

Volgend niveau

Het Open Innovatie Programma biedt deelnemers de kans om onder begeleiding oplossingen naar een volgend niveau te brengen, te testen en pilots te ontwikkelen, eventueel met een financiële vergoeding. Het programma geeft hierbij ook de mogelijkheid om partnerships op te bouwen. Volgende maand vindt een kick-off meeting plaats bij TenneT. Ideeën kunnen tot 10 maart worden ingediend.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl