nieuws

Test nieuwe generatie brandstofcellen bij AkzoNobel Delfzijl

Publicatie

6 mrt 2018

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

brandstofcellen

Bij AkzoNobel in Delfzijl wordt een nieuwe generatie brandstofcellen getest. De pilot heeft een looptijd van drie jaar en een budget van ruim vier miljoen euro.

In het project wordt een nieuwe generatie brandstofcellen getest die op een flexibele wijze het openbare elektriciteitsnet kunnen ondersteunen. Zo kan worden bijgedragen aan een stabiele energievoorziening in het licht van de verwachte fluctuaties in vraag en aanbod van energie uit hernieuwbare bronnen. De brandstofcellen gebruiken groene waterstof en zetten deze om in elektriciteit en warmte zonder emissies.

De demonstratie-eenheid wordt geïnstalleerd in Delfzijl, waar AkzoNobel en Nedstack de brandstofceltechnologie al meer dan tien jaar testen. AkzoNobel levert de groene waterstof via haar moderne chloorproductiefaciliteit.

Het consortium dat meewerkt aan de pilot bestaat uit Abengoa Innovación, S.A., INEA-Informatizacija Energetika Avtomatizacija, Johnson Matthey Fuel Cells Limited, Nedstack brandstofceltechnologie Politecnico di Milano en Zentrum für Brennstoffzellen Technik.

Bron: Chemie Park Delfzijl

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.