HomeArchiefTrainingscentrum offshore wind en waterstof naar Eemshaven

Trainingscentrum offshore wind en waterstof naar Eemshaven

In Eemshaven begint volgende maand de bouw van een nieuw trainingscentrum van RelyOn Nutec.  Met dit centrum wil het bedrijf voldoen aan de toenemende vraag uit de on- en offshore wind industrieën. Ook heeft het de ambitie om veiligheidstrainingen voor werken met waterstof te ontwikkelen. Het centrum moet begin 2023 klaar zijn voor gebruik.

Met het ontstaan van de Nederlandse waterstofindustrie vanuit Eemshaven, wil RelyOn Nutec een belangrijke rol gaan spelen in het ontwikkelen van een nieuwe standaard voor veiligheidstraining met waterstof. Ook de ligging ten opzichte van diverse windparken op de Noordzee, maakt Eemshaven tot een strategische locatie voor een nieuw trainingscentrum. De ambitie is om in de toekomst waterstoftrainingsmogelijkheden toe te kunnen voegen aan het trainingsaanbod. Daarbij komen er ook mogelijkheden voor onderzoeks- en testdoeleinden – ook voor andere partijen die mogelijk al in de regio aanwezig zijn.

RelyOn Nutec heeft inmiddels meerdere trainingscentra aan met een gunstige ligging langs de Noordzee. Zo hebben ze onder meer locaties in Trondheim, Bergen, Stavanger en Kristiansand (Noorwegen), Esbjerg (Denemarken), Bremerhaven (Duitsland), Eemshaven, Amsterdam en Rotterdam (Nederland), en Oostende (België).

Delen:
Author