HomeArbeidsmarktUBQ Materials zoekt personeel voor nieuwe fabriek in Bergen op Zoom
UBQ pellets

UBQ Materials zoekt personeel voor nieuwe fabriek in Bergen op Zoom

Vooruitlopend op de oplevering van de fabriek in Bergen op Zoom om huishoudelijk afval om te zetten in duurzaam plastic, is UBQ Materials eind maart gestart met de werving van nieuwe medewerkers. Het Israëlische bedrijf zoekt voor de nieuwe fabriek in Noord-Brabant 140 werknemers.

UBQ Materials bouwt in Bergen op Zoom een fabriek voor de productie van thermoplastische materialen uit organisch en niet-recyclebaar huishoudelijk afval. Het bedrijf had al een pilotfaciliteit in Israël en is vorig jaar gestart met de bouw van de nieuwe fabriek in Noord-Brabant. In Bergen op Zoom komt ook een R&D-laboratorium en een experience center.

Het bedrijf zoekt nu specifiek naar zo’n 80 operators en daarnaast personeel voor diverse functies. Momenteel maakt UBQ Materials de fabriek bedrijfsklaar. De verwachting is dat deze later dit jaar nog wordt opgeleverd.

West-Brabant

Eén van de redenen dat UBQ Materials koos voor de regio West-Brabant is omdat  er zich al tal van andere bedrijven gevestigd hebben die plastic produceren of verwerken, naast andere chemische en maakbedrijven. De nieuwe fabriek zal een jaarlijkse productiecapaciteit hebben van 80.000 ton UBQ-materiaal waarvoor jaarlijks 104.600 ton afval wordt verwerkt. Dat komt ongeveer overeen met al het huishoudelijk afval dat een stad als Eindhoven op jaarbasis produceert.

‘De maakindustrie heeft de kans om de wereld positief te veranderen door de transformatie naar een nieuwe standaard voor duurzame materialen en een drijvende kracht te worden voor de circulaire economie’, benadrukt Jack Bigio, medeoprichter en co-CEO van UBQ Materials. ‘De regio Brabant staat bekend als een voorloper op het gebied van innovatie. We nodigen dan ook professionals uit om hun kennis en ervaring met UBQ te delen en onderdeel te zijn van een toekomst waarin duurzaam produceren centraal staat.’

 

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl