nieuws

Uitstoot bedrijven binnenkort openbaar

Publicatie

9 jul 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

DEN HAAG – Informatie over de uitstoot van bedrijven wordt binnenkort voor iedereen toegankelijk. Dit is een gevolg van Europese regelgeving om de openbaarheid van milieu-informatie te garanderen, zo heeft het ministerie van Vrom gezegd.
Staatssecretaris Pieter van Geel van milieu heeft deze week gemeenten, provincies en waterschappen geïnformeerd over deze nieuwe wetgeving.
Milieu-informatie moet altijd openbaar zijn, tenzij er zwaarwegende redenen zijn voor geheimhouding. Op dit moment mogen de gegevens over de uitstoot van stoffen van bedrijven nog geheim worden gehouden als met openbaar maken van die informatie ook informatie over het productieproces op straat kom te liggen. Die voorwaarde komt te vervallen.
Overheden beschikken momenteel al over veel milieu-informatie, ook van bedrijven. Straks is nog meer informatie, gemakkelijker toegankelijk. Onder de term milieu-informatie valt alle informatie over de toestand van lucht, water, de bodem, natuurgebieden, de zee en de biologische diversiteit. Ook informatie over stoffen, geluid, straling, afval, lozingen en emissies die het milieu aantasten valt hieronder.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.