HomeArchiefUmincorp en Bilfinger werken aan plastic recyclingfabriek

Umincorp en Bilfinger werken aan plastic recyclingfabriek

Industrieel dienstverlener Bilfinger en recyclingtechnologiebedrijf Umincorp gaan samenwerken op het gebied van engineering, procurement en constructie. Samen willen ze meer plastic recycling fabrieken bouwen. Het eerste project is waarschijnlijk een tweede faciliteit in Nederland die momenteel wordt ontwikkeld.

Umincorp gebruikt haar gepatenteerde Magnetic Density Separation (MDS) technologie om plastic te recyclen. In één processtap kan het bedrijf verschillende plastic typen scheiden. Met haar technologie kan ze veertig procent meer kunststoffen terugwinnen en de output is zo zuiver dat het weer voor verpakkingen kan worden gebruikt.

Bilfinger ondersteunt bij de engineering, procurement en constructie voor de MDS-faciliteiten. Ook helpt ze bij automatisering van de fabriek en het implementeren van technologieën.
Umincorp heeft momenteel al een recyclingfabriek staan in Amsterdam. Ze denkt dat de samenwerking met Bilfinger aan een tweede Nederlandse fabriek de basis kan vormen voor internationale uitbreiding.

Delen:
Author