HomeArchiefUniper COO Asset Management key note speaker opening EIES 2021

Uniper COO Asset Management key note speaker opening EIES 2021

Chief Operating Officer Asset Management Holger Kreetz is een van de keynotes bij de opening van de European Industry & Industry Summit 2021 (7 december, Rotterdam Ahoy). Onlangs kondigde Uniper een overeenkomst aan voor de ontwikkeling van de productie van groene waterstof op de Uniper-locatie op de Maasvlakte, Rotterdam.

Energiebedrijf Uniper en Havenbedrijf Rotterdam hebben onlangs een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van de productie van groene waterstof op de locatie Uniper op de Maasvlakte. Deze plannen bouwen voort op de bevindingen van een recente haalbaarheidsstudie en sluiten aan bij de geplande nieuwe waterstofinfrastructuur en de groeiende vraag naar duurzame waterstof vanuit de Rotterdamse petrochemische industrie.

Uit het onlangs afgeronde gezamenlijke haalbaarheidsonderzoek blijkt dat de Uniper-locatie op de Maasvlakte bij uitstek geschikt is voor grootschalige productie van groene waterstof met gebruikmaking van stroom opgewekt door windparken op de Noordzee.

De waterstoffabriek van Uniper wordt aangesloten op de HyTransport.RTM-leiding die door de Rotterdamse haven loopt. De pijpleiding verbindt ook de Uniper-fabriek met de nationale waterstofinfrastructuur en de Delta Corridor-pijpleidingbundel. Dit laatste project is bedoeld om waterstof te leveren aan chemieclusters in Moerdijk en Geleen (Chemelot) en verder weg in Noordrijn-Westfalen.

Holger Kreetz

Na zijn ingenieursdoctoraat in Australië, trad Holger Kreetz in 2001 in dienst bij E.ON en werkte sindsdien in verschillende, voornamelijk op het gebied van bedrijfsontwikkeling gerelateerde leiderschapsrollen. Vanaf 2011 werd hij verantwoordelijk voor E.ON’s markttoetreding tot Turkije en van 2013 tot 2016 was Holger de COO van Enerjisa (het grootste energiebedrijf van Turkije). Sinds 2016 leidt Holger Uniper’s asset management-functie, neemt hij de levenscyclusverantwoordelijkheid voor Uniper’s Europese opwekkingsvloot (27 GW) en leidt hij Uniper’s transformatie door middel van activagroei en innovatie. Onder zijn leiding wordt een waterstofbusinessline opgericht.

[vc_message message_box_color=”warning”]

European Industry & Energy Summit 2021

Op 7 en 8 december vindt de European Industry & Energy Summit 2021 plaats in Rotterdam Ahoy. De summit richt zich op een verscheidenheid aan onderwerpen zoals emissievrije waterstof, chemcycling, energie-efficiëntie, elektrificatie, carbon capture, usage and storage (CCUS), biobased industry en meer. De plenaire opening belooft weer veel vuurwerk te geven. Zo zijn er key notes van Melanie Maas-Brunner (CTO BASF), Holger Kreetz (COO Asset Management Uniper), Hans van den Berg (CEO Tata Steel Nederland) en professor Bert Weckhuysen (Utrecht University).

> Volledige programma en aanmelden

[/vc_message]

Delen:
Author