HomeArchiefVan Beurden treedt terug bij Shell

Van Beurden treedt terug bij Shell

Shell heeft vandaag bekend gemaakt dat haar huidige CEO Ben van Beurden aan het einde van dit jaar zal aftreden. Van Beurden wordt opgevolgd door Wael Sawan, de huidige directeur van Integrated Gas, Renewables and Energy Solutions bij Shell. Van Beurden blijft nog tot 30 juni 2023 aan het bedrijf verbonden in de rol van adviseur van de Raad van Bestuur.

Overname BG

Van Beurden was 39 jaar lang bij Shell in dienst, waarvan de laatste 9 jaar als CEO. Shell prijst Van Beurden om zijn rol in de transitie van het bedrijf naar een ‘net-zero’-business. Daarnaast noemt de onderneming de veelbesproken overname van BG in 2016 en de verkoop van 30 miljard euro aan non-core activiteiten als belangrijke mijlpalen in de carrière van de CEO.

Vorig jaar werd al gespeculeerd over het vertrek van Van Beurden, door groeiende druk op het bedrijf. De in Libanon geboren Wael Sawan werd toen al genoemd als mogelijke opvolger. Sawan werkt sinds 25 jaar bij het bedrijf en genoot zijn opleiding Chemical Engineering aan de McGill University in Montreal en heeft daarnaast een MBA van de Harvard Business School.

Foto: Copyright Miquel Gonzalez

Ben van Beurden en Wael Sawan

 

Delen:
Tags
Author