HomeGrondstoffenCirculaire grondstoffenVeertien fracties uit nieuwe sorteerinstallatie PreZero
Nieuwe sorteerinstallatie voor PreZero

Veertien fracties uit nieuwe sorteerinstallatie PreZero

PreZero heeft haar nieuwe sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsmateriaal in Zwolle officieel in gebruik genomen. Met de nieuwe installatie kan jaarlijks 85.000 ton verpakkingsmateriaal worden verwerkt.

De nieuwe installatie sorteert plastic verpakkingen, blik en drinkpakken in veertien verschillende fracties. De installatie is ook in staat om zwarte plastic verpakkingen en PP-folie te scheiden van andere materialen. Daarnaast kan de installatie HDPE en PP-verpakkingen op kleur sorteren. De sorteermachine is uitgerust met optische scheiders en camera- en lasertechnologie.

De vorige sorteerinstallatie van PreZero werd in 2021 in de as gelegd als gevolg van een brand. Het bedrijf bouwde nu op dezelfde plek een nieuwe installatie. De machinehal heeft een oppervlakte van 4200 vierkante meter en biedt ruimte aan bijna 250 transportbanden met een totale lengte van maar liefst vier kilometer.

PreZero stelt dat ze dankzij deze nieuwe installatie een grotere verscheidenheid aan materialen kan  omzetten in hoogwaardige grondstoffen voor nieuwe producten. Naast inzameling en sortering zet het bedrijf in op verdere verwerking van de afvalstromen en het gebruik van recyclaat.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl