HomeArchiefVerbouwing station Groningen kan in 2020 beginnen

Verbouwing station Groningen kan in 2020 beginnen

ProRail heeft de opdracht voor de verbouwing van station Groningen gegund aan Strukton Civiel. Met het project is een investering van driehonderd miljoen euro gemoeid. De werkzaamheden beginnen in 2020 en naar verwachting is de verbouwing van het station in 2023 klaar.

Strukton gaat de komende maanden aan de slag om het ontwerp definitief te maken en het werk buiten voor te bereiden. Het gaat dan bijvoorbeeld om het verhuizen van de winkelruimtes die nu op het perronplein staan. Ook het verwijderen van de sporen op het huidige opstelterrein aan de zuidzijde van het station hoort daarbij. Dit laatste kan pas vanaf juni volgend jaar omdat dan het nieuwe opstelterrein De Vork in Haren klaar is en treinen daar kunnen parkeren. Nadat er ruimte is gemaakt, kan de bouw van de voetgangerspassage, fietstunnel, fietsenstalling, perrons, busonderdoorgang en het busstation beginnen. Voor de restauratie van de stalen constructie van de perronkappen loopt nog een aparte aanbestedingsprocedure. De kappen moeten worden gedemonteerd, opgeslagen en gestraald.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl