HomeArchiefVergunningen bio-warmte installatie Vattenfall terecht verleend

Vergunningen bio-warmte installatie Vattenfall terecht verleend

De rechtbank besliste dat Provincie Noord-Holland de vergunningen voor de bouw van een eventuele bio-warmte installatie terecht heeft verleend.

De rechter bevestigt daarmee dat er met de mogelijke komst van een bio-warmte installatie geen sprake zal zijn van een hogere uitstoot dan wettelijk toegestaan. Ook bevestigde de rechtbank dat dit project niet zal leiden tot negatieve effecten in de natuurgebieden.

Nog geen beslissing

Vattenfall vindt het goed dat er nu duidelijkheid is over de vergunningen. Het bedrijf weet echter nog niet of de centrale er ook daadwerkelijk komt. Het definitieve besluit valt pas in het voorjaar van 2022. Het draagvlak voor biomassa is de afgelopen jaren behoorlijk afgenomen. Ondertussen werkt het bedrijf aan alternatieven en zet het vol in op de versnelling en de ontwikkeling van andere duurzame warmtebronnen. Onlangs kondigde Vattenfall nog aan een 150 megawatt elektrische boiler te bouwen. Verder kijkt het Zweedse bedrijf naar geothermie, aquathermie en het gebruik van restwarmte uit datacentra.

Vattenfall wil nog wel benadrukken dat in het geval de biomassacentrale toch door zou gaan, de biomassa zal bestaan uit bijproducten van de bosbouw- en houtindustrie. Er zullen dus geen bossen worden gekapt voor deze centrale.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl