HomeTransitieElektrificatieVlaamse netbeheerder bevestigt extra investeringen van 4 miljard euro
Fluvius aanleg kabels

Vlaamse netbeheerder bevestigt extra investeringen van 4 miljard euro

De Vlaamse netbeheerder Fluvius bevestigt dat het de komende tien jaar vier miljard euro extra zal investeren in het elektriciteitsnet. Daarnaast zet het in op digitalisering, aanleg van nieuwe kabels en cabines. De investeringen in het gasnet dalen daarentegen sterk. Dat schrijft Fluvius in haar nieuwste tienjarig investeringsplan.

De netbeheerder presenteert sinds vorig jaar jaarlijks een investeringsplan voor de tien volgende jaren. Hierin beschrijft Fluvius welke investeringen en acties nodig zijn om de Vlaamse distributienetten voor elektriciteit en gas aan te passen en geschikt te maken voor de energietransitie. De vier miljard euro extra investeringen werden al aangekondigd in de vorige versie van het Investeringsplan. Deze investeringen staan los van de al geplande 7 miljard euro voor de reguliere werking van het net.

Fluvius ziet vooral de druk op het middenspanningsnet de komende jaren toenemen. Dit komt door het verhoogde aanbod van wind- en zonne-energie. Ook het groeiend gebruik van elektrische vervoermiddelen speelt hierbij een rol. Digitalisering kan helpen om de druk op het net te verlichten.

Daarnaast zegt Fluvius zo’n 300 extra werknemers aan te willen nemen om alle voorgenomen werkzaamheden uit het investeringsplan ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl