HomeArchiefVlissingen krijgt groene waterstoffabriek

Vlissingen krijgt groene waterstoffabriek

VoltH2 wil een groene waterstoffabriek in Vlissingen bouwen. Het gaat om een 25 megawatt elektrolyse-eenheid die gebruik maakt van bewezen commercieel beschikbare technologie. De fabriek gaat jaarlijks tot 3600 ton groene waterstof produceren. Door haar design is ze ook uit te breiden tot 100 megawatt met een potentiƫle productie van 14.400 ton groene waterstof per jaar.

VoltH2 heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend ter voorbereiding van een langetermijnconcessiecontract met North Sea Port voor een industrieel perceel van 27.950 vierkante meter in Vlissingen. Het bedrijf is gestart met de planning en ontwikkeling van de bouw van een groene waterstoffabriek met opslag-, tank- en distributiemogelijkheden. Via de integratie van opslag van waterstof kunnen lokale tankstations ook worden bevoorraad.

Locatie

De locatie is toegankelijk via de weg, het spoor en de waterwegen voor de levering en distributie van groene waterstof in de ruimere omgeving of naar het gasnetwerk. De investering voor de eerste fase is begroot op 35 miljoen euro, de jaren daarna loopt die op tot meer dan 100 miljoen euro.

De locatie bevindt zich in Vlissingen naast de bestaande Sloe-gascentrale en dicht bij andere belangrijke industriƫle bedrijven die in de toekomst ook groene waterstof gaan gebruiken. VoltH2 onderzoekt ook de haalbaarheid van een vrachtwagentransportpunt uitsluitend voor het gebruik van waterstof.

Delen:
Tags
Author