HomeUtilitiesEnergieWarmtelinQ sluit contracten voor bouw warmtestations
overeenkomst warmtelinq

WarmtelinQ sluit contracten voor bouw warmtestations

WarmtelinQ sloot onlangs overeenkomsten met Equans West-Nederland en met Visser & Smit Hanab voor de aanleg van diverse warmtestations. Deze dienen om de restwarmte vanuit de Rotterdamse haven via een ondergrondse warmteleiding naar bedrijven en woningen in Zuid-Holland te vervoeren.

In totaal zijn 22 bovengrondse stations in dit project gepland. Visser & Smit Hanab werkt in een geĆÆntegreerd team met zusterbedrijf Van Hattum en Blankevoort en STORK samen aan de realisatie van haar onderdeel van de overeenkomst.

Equans werkt samen met Dura Vermeer Haven & Industrie en De Kok Staalbouw. Het eerste project van deze raamovereenkomst is het pompstation bij Delft. Dit pompstation maakt deel uit van het WarmtelinQ-traject van Vlaardingen naar Den Haag. Den Haag is de eerste stad die per oktober 2025 via de ondergrondse leiding warmte geleverd moet krijgen.

WarmtelinQ is een open warmtenetwerk waar commerciƫle partijen op kunnen aansluiten en is een onderdeel van Gasunie.

Op de foto: Stanley Maas CEO Visser & Smit Hanab, Tako Keja Projectdirecteur WarmtelinQ, Guus de Vries Directeur V&SH Pipelines & Industry, Rob Beukeboom Manager Inkoop Gasunie, Bram Fransen Algemeen Directeur Equans West-Nederland

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl