HomeArchiefWerk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk gewoon door

Werk Rijkswaterstaat gaat zoveel mogelijk gewoon door

Rijkswaterstaat gaat door met projecten en werkzaamheden nu de coronamaatregelen van kracht zijn. De voorwaarde is wel dat veiligheid en kwaliteit zijn geborgd. Ook lopende en geplande aanbestedingen gaan gewoon door. Dat is de strekking van een brief die Rijkswaterstaat deze week naar marktpartijen stuurde.

’De maatregelen hebben een enorme impact op onze maatschappij. Ook het werk waar de markt en Rijkswaterstaat samen de verantwoordelijkheid voor dragen wordt geraakt’, schrijft directeur-generaal Michèle Blom in de brief. ‘Ons is er alles aan gelegen de markt te ondersteunen. Ik zal er alles aan doen, wat binnen mijn mogelijkheden ligt, om het werk zoveel als verantwoord mogelijk door te laten gaan.’

Onderhoud

Onder die werkzaamheden vallen onder meer: beheer en onderhoud, vervanging en renovatie, de aanleg van wegen, verkeer- en watermanagement en ICT. De veiligheid en kwaliteit moeten voldoende geborgd kunnen worden. Rijkswaterstaat bepaalt samen met de marktpartijen voortdurend of het werk veilige en kwalitatief goed gedaan kan worden.

Aanbestedingen

Ook gaan aanbestedingen die lopen of gepland zijn gewoon door. Er worden alternatieven gezocht voor onderdelen van het aanbestedingsproces die normaal gesproken fysiek plaatsvinden.

Delen:
Author