nieuws

Winst Akzo daalt negen procent

Publicatie

2 mrt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

ARNHEM – Akzo Nobel heeft vandaag de resultaten over 2003 bekendgemaakt. Het nettoresultaat bedroeg 811 miljoen euro, negen procent lager dan een jaar eerder. Aan de aandeelhouders zal een ongewijzigd dividend van 1,20 euro per aandeel worden voorgesteld.
CEO Hans Wijers was ondanks de winstdaling tevreden. Hij wijt het resultaat aan de valutaomrekeningseffecten en pensioenlasten. Hij vond het resultaat toch meevallen dankzij 'daadkrachtige kostenbesparingen.'
De omzet van Pharma stond onder druk van generieke concurrentie in de VS voor Remeron. Een positieve bijdrage leverde de samenwerking met Pfizer op het gebied van asenapine.
De resultaten van Coatings en Chemicals bleven stabiel, dankzij herstructureringen en kostenbesparingen. De autonome groei was drie procent hoger, terwijl die teniet gedaan werd door negatieve valutaeffecten en pensioenlasten. Het resulataat van Chemicals daalde zes procent tot 324 miljoen euro.
Intervet en Diosynth hadden te kampen met veminderde vraag. Wijers kondigde intensivering van de herstructureringen aan.
Base Chemicals en Catalysts leverden een sterke prestatie, terwijl Pulp & Paper Chemicals de vruchten plukte van kostenbesparingen. De herstructureringen bij Polymer Chemicals en Surface Chemistry werden geïntensiveerd.
In september maakte Akzo Nobel het voornemen bekend Catalysts, Phosphorus Chemicals en Coating Resins te verkopen. Wijers verklaarde in de loop van dit jaar 'opbrengsten die hun waarde weerspiegelen'.
Akzo schrapte dit jaar 4.000 banen terwijl er in de opkomende markten 1.000 bijkwamen.
Wijers hoopt dat het ergste voor Akzo in 2004 voorbij is en dat het vanaf 2005 beter gaat met de onderneming. Wijers verwacht dat het nettoresultaat over 2004 lager uitvalt dan in 2003.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.