nieuws

Winst Sabic stijgt

Publicatie

22 okt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

GELEEN – Sabic heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de winst aanzienlijk kunnen verhogen. Het Saudische bedrijf behaalde een nettowinst van 2,5 miljard dollar. Dat was het dubbele van een jaar eerder.
Sabic-topman Mohamed Al-Mady maakte die cijfers gisteren bekend tijdens de kunststofbeurs, K2004, in Düsseldorf. Ook de fabrieken in Zuid-Limburg draaien bijzonder goed. Volgens bestuursvoorzitter Frans Noteborn maakten de petrochemische fabrieken in Geleen en het Duitse Gelsenkirchen de eerste negen maanden een brutowinst van 275 miljoen dollar. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar. Hoeveel de winst zijn bedrijf in de vergelijkbare periode van vorig jaar maakte kon Noteborn niet zeggen. Het rendement op het geïnvesteerd vermogen steeg in een jaar tijd van zes naar elf procent.
De sterke winst is mogelijk geworden door de sterk stijgende vraag naar producten van kunststof waarvoor Sabic grondstoffen levert. Die grote vraag wordt veroorzaakt door de sterke economische groei van China. Door de grote vraag in China onstaan in andere delen van de wereld tekorten en stijgen de prijzen.
Volgens Mohamed Al-Mady wordt ook het komende jaar weer een goed jaar voor Sabic. Voor de vestiging in Geleen kondigde Al-Mady aan dat mogelijk tegen het einde van het jaar de beslissing genomen wordt voor de bouw van een nieuwe kraker. Een nieuwe kraker in Geleen betekent ook de komst van een aantal nieuwe fabrieken.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Neste investeert 1,9 miljard in nieuwe Rotterdamse fabriek

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.