nieuws

Yukos en Sibneft tekenen scheiding

Publicatie

2 mrt 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

MOSKOU – De eigenaars van Yukos en Sibneft hebben een overeenkomst getekend die de weg vrij moet maken voor een ontvlechting van de een jaar geleden overeengekomen fusie, waarmee een bedrag van 14 miljard dollar gemoeid was.
Vertegenwoordigers van Menatep (van Mikhail Chodorkovsky) kwamen maandag overeen dat zij de 92 procent aandelen die zij vorig jaar kochten terug geven in ruil voor drie miljard dollar in contanten en een aandeel van 26 procent in Yukos. Deze actie maakt de weg vrij voor Roman Abramovich, de zakenman die ook voetbalclub Chelsea bezit, om de controle over Sibneft terug te krijgen en een andere koper te zoeken.
Het geeft het management van Yukos ook de mogelijkheid om zich te richten op hoe zij de aanvallen op Chodorkovsky en het bedrijf zelf kunnen overwinnen.
De afgelopen weken waren de spanningen tussen de twee olieconcerns gestegen na het besluit van Abramovich om de fusie niet door te laten gaan. Leonid Nevzlin, Chodorkovsky's rechterhand eist een compensatie van tenminste de rente over de drie miljard dollar die aan Abramovich werd betaald voor de aandeelhouders van Yukos.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.