HomeTransitieYuso start batterijpark in Vlaanderen op
Windenergie

Yuso start batterijpark in Vlaanderen op

In het Belgische Kluisbergen (veertig kilometer ten zuiden van Gent) is onlangs het batterijpark van het bedrijf Yuso officieel geopend. Binnenkort start op dezelfde site de bouw van een nog groter batterijpark. Met een capaciteit van 25 MW behoort dit park tot de grootste van Europa.

Grote batterijparken zijn steeds meer nodig om het groeiende fluctuerende aanbod van duurzame energie te balanceren en het elektriciteitsnet niet over te belasten.

Belgiƫ heeft een gunstig investeringsklimaat voor de vestiging van batterijparken. Zo zijn deze voor tien jaar vrijgesteld van transmissienettarieven en hoeven ze geen accijnzen te betalen voor het deel dat ze terug op het net brengen. Er zijn in Belgiƫ de komende jaren plannen voor de installatie van batterijparken met een totale capaciteit meer dan 500 megawatt. De grootste krijgt een capaciteit van 200 MW en zal op dezelfde locatie als dit park van Yuso worden gerealiseerd.

Het batterijpark wordt gemanaged door Yuso, maar is een samenewerkingsverband tussen Yuso, Nippon Koei en Aquila Capital.

Delen:

jacqueline@industrielinqs.nl