nieuws

Zeeland geeft Total en Zebra reprimande

Publicatie

12 sep 2004

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

MIDDELBURG – Total en Zebra Pijpleidingen hebben een reprimande van de provincie Zeeland gekregen omdat het beheerssysteem voor het vervoer van olie en gas door hun transportleidingen niet op orde is, dat schrijft de Provinciale Zeeuwsche Courant vandaag.
In totaal is het beheerssysteem van zeven bedrijven tegen het licht gehouden. Bij de overige vijf is het goed geregeld, zo blijkt uit een notitie van Gedeputeerde Staten. Total zou het systeem inmiddels hebben aangepast, maar de provincie moet het geheel nog inspecteren. Zebra is ook bezig het systeem aan te passen. Door de leidingen van Zebra, een dochter van Delta en energiebedrijf Essent, stroomt gas. Door die van Total olieproducten.
Het overheidsonderzoek is de eerste in zijn soort op dit gebied, en wordt uitgevoerd door DHV. De provincie gaat het leidingenbeheer verder inspecteren. Zeeland startte met het onderzoek omdat een landelijke wetgeving hiervoor uitbleef. Tot nu is elders in Nederland onduidelijk wie verantwoordelijk is voor het toezicht op de beheerders van deze leidingen. Ook de Raad van Transportveiligheid stelde het gebrek aan controle van leidingen aan de orde na een lekkage van diesel nabij de Oude Maas in juni 2002. Enkele jaren eerder, in 1999, vroeg het Interprovinciaal Overleg (IPO) waarin de provincie Zeeland deelneemt, al bij diverse ministeries om regelgeving op dit gebied. Tot nu toe is dergelijke regelgeving uitgebleven.

Petrochem 3, 2022

29 juni 2022

Air Products en Gunvor werken aan Rotterdamse importterminal ammoniak

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.