HomeArchiefZonnepark bij Geefsweer in bedrijf

Zonnepark bij Geefsweer in bedrijf

De bouw van het zonnepark bij Geefsweer – gelegen tussen Delfzijl en Appingedam – is voltooid en levert sinds afgelopen weekend stroom. Met dit zonnepark kunnen
circa 2.100 huishoudens van duurzame stroom worden voorzien.

Solarfields heeft dit zonnepark – gelegen langs de Holeweg ten zuiden van het Eemskanaal tussen Appingedam en Delfzijl – ontwikkeld. Groningen Seaports heeft de grond beschikbaar gesteld. De bouw van het zonnepark is in november van 2018 gestart en omvat 22.000 panelen. De werkzaamheden zijn geheel volgens planning verlopen.

Het zonnepark is aangelegd op het voormalige baggerspeciedepot ‘Geefsweer’ in de gemeente Delfzijl. Het baggerspeciedepot is ooit aangelegd bij het verdiepen van de haven van Delfzijl en werd  niet meer gebruikt. De grond is in eigendom van Groningen Seaports.

Het zonnepark is landschappelijk ingepast en zoveel mogelijk aan het zicht worden onttrokken door de bestaande depot dijk te gebruiken voor de aangroeit van gras, riet en bomen. De 22.000 panelen hebben een vermogen van 7,8 megawattpiek en leveren jaarlijks zo’n 7.410.000 kilowattuur.

Delen:
Author

David@industrielinqs.nl