Neste heeft haar capaciteit om duurzame vliegtuigbrandstof te leveren aan klanten in Europa verder uitgebreid in samenwerking met VTTI, gespecialiseerd in Ā energieopslag en ontwikkelaar van energie-infrastructuur. Neste maakt voor de opslag en het mengen van duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) gebruik van terminalcapaciteit op VTTI’s ETT terminal in Rotterdam.

De terminal is gelegen in een van de grootste logistieke brandstofknooppunten in Europa, en biedt toegang tot de Europese brandstofinfrastructuur, zoals het Central European Pipeline System (CEPS).

“Deze uitbreiding van onze leveringsmogelijkheden stelt onze klanten in staat om het gebruik van SAF op Europese luchthavens te versnellen. Het legt een Ā basis om te voldoen aan de vereisten van de ReFuelEU luchtvaartverordening. Die stelt de levering van een minimumaandeel SAF aan Europese luchthavens vanaf 2025 verplicht”, aldus Alexander Kueper, Vice President Renewable Aviation Business bij Neste.

“Het is goed om te zien dat de vraag naar duurzamere brandstoffen toeneemt. Ons doel is om in 2028 de helft van onze activiteiten te hebben in transitionele en duurzame energie, en door partners als Neste te hebben, die zich ook inzetten voor de energietransitie, brengt dit ons een stap dichter bij een duurzamere toekomst”, zegt Jaap Koomen, Senior Vice President, VTTI Netherlands Terminals.

Foto: VTTI