Covestro heeft een overnameovereenkomst getekend met ADNOC. De overname hing al enige tijd in de lucht. Een jaar geleden bevestigde het Duitse chemiebedrijf dat het in gesprek was met de partij uit de Verenigde Arabische Emiraten. In juni startten de concrete onderhandelingen. Vandaag laten de partijen weten dat een akkoord is bereikt.

Volgens de overeenkomst betaalt ADNOC 62 euro per aandeel. In totaal komt het transactiebedrag op 1,17 miljard euro. Markus Steilemann, CEO van Covestro geeft aan dat het bedrijf ervan overtuigd is dat de overname de beste optie is voor werknemers, aandeelhouders en andere belanghebbenden. ADNOC zal de ‘Sustainable Future’ van Covestro voortzetten.
De CEO van ADNOC, Sultan Ahmed Al Jaber stelt dat de activiteiten van Covestro perfect passen in de strategie van ADNOC om door te groeien en te behoren tot de wereldwijde top-5 van chemiebedrijven.

Volgens de overeenkomst blijft de huidige bedrijfsstructuur en de business activiteiten in ieder geval tot 2028 bestaan. Ook schrijven de partijen expliciet dat de bestaande arbeidsovereenkomsten en collectieve afspraken met vakbonden worden erkend. ADNOC en Covestro onderstrepen dat er geen plannen zijn om bedrijfsonderdelen te verkopen, sluiten of sterk te reorganiseren na afronding van de overname. Ook is een naamswijziging niet aan de orde.

Covestro ontstond in 2015 als spin-off van Bayer. Bayer bracht de MaterialScience afdeling in 2004 al in een autonome entiteit onder. In 2015 werd dit Covestro.