LyondellBasell (LYB) neemt het in mei failliet gegane Duitse APK over. Met de overname vergroot LYB haar Circular and Low Carbon Solutions Business. De  op oplossing gebaseerde recyclingtechnologie van APK is volgens LYB een aanvulling op de reeds bestaande mechanische en geavanceerde recycling technologieën.

LYB en APK werkten in het verleden al samen om de technologie van APK op te schalen. Met de overname is de toekomst van APK veilig gesteld.

APK heeft een recyclingtechnologie voor polyethyleen met lage dichtheid (LDPE). LYB streeft ernaar om de recycling van  moeilijk te recyclen flexibel plastic afvalmateriaal te vergroten. De technologie scheidt de verschillende polymeren en produceert gerecyclede materialen met een hoge mate van zuiverheid die geschikt zijn voor nieuwe flexibele verpakkingen.

In maart 2023 onthulde LYB haar cruciale, nieuwe bedrijfsstrategie die erop gericht is om LYB te vestigen als een leider in de sector op het gebied van duurzaamheid. Als onderdeel van die strategie is  de Circular & Low Carbon Solutions (CLCS)-onderneming opgericht die substantiële investeringen doet in de upstream-activiteiten voor het sorteren en recyclen van plastic afval in Europa , de Verenigde Staten en Azië .