Nadat de surseance die Ioniqa Technologies vorige week had aangevraagd beëindigd werd, is het bedrijf op 11 oktober failliet verklaard. Ioniqa Technologies vroeg vorige week faillissementsbescherming aan omdat het bedrijf heeft vastgesteld dat het te lang zal duren om een ​​positieve cashflow te behalen uit zijn geavanceerde polyesterrecyclingtechnologie.

Het bedrijf verkocht technologie-licenties voor het proces en demonstreerde het op industriële schaal. De sector staat echter onder druk vanwege de lage kosten van nieuwe olie-gebaseerde plastics. Bovendien is de supply chain nog in ontwikkeling.

Ook zegt Ioniqa dat verplichtingen voor wat betreft het gebruik van gerecycled plastic te lang op zich laten wachten. Grootschalige ontwikkeling van PET-recycling is daarom op dit moment economisch niet haalbaar.

De Europese procesindustrie en energiesector staan ​​op een cruciaal kruispunt. Hoge prijzen voor energie en grondstoffen vormen een uitdaging voor een toekomstbestendige industrie. Hoe zal Noordwest-Europa deze puzzel in elkaar zetten? En welke licentie zal de industrie hebben om te veranderen? Daarover gaat de European Industry & Energy Summit op 10 december in Rotterdam.