HomeWaterstofPLAN – HyCC bouwt 40 MW waterstoffabriek in Delfzijl

PLAN – HyCC bouwt 40 MW waterstoffabriek in Delfzijl

HyCC wil samen met SkyNRG en Groningen Seaports een 40 MW waterstoffabriek bouwen op het Heveskes-terrein in Delfzijl. H2eron (voorheen Djewels2) moet maximaal 6.000 ton groene waterstof per jaar produceren uit hernieuwbare stroom en water.

HyCC heeft Kraftanlagen Energies en Services en Nel gecontracteerd voor de engineering en technologie van H2eron. Kraftanlagen Energies & Services gaat het basisontwerp en de engineering (FEED) van de fabriek doen. Nel levert de elektrolyse-stacks. HyCC wordt de operator van de fabriek. H2eron wordt één van de eerste fabrieken die Nel’s atmosferische alkaline elektrolyzers op deze schaal toepast.

Investeringsbeslissing

SkyNRG zal de waterstof gebruiken om duurzame vliegtuigbrandstof (SAF) te produceren uit industriële bijproducten en reststromen. HyCC ontving in 2022 de milieuvergunning voor het project en het bedrijf werkt toe naar een investeringsbeslissing in 2024, in nauwe afstemming met SkyNRG en haar partners. Doel is om dan in 2024 te beginnen met de bouw van de fabriek, zodat in 2026 de eerste waterstof kan worden geleverd.

Wie:
HyCC

Wat:
40 MW waterstoffabriek H2eron

Waar:
Delfzijl

Wanneer:
Investeringsbeslissing en begin bouw in 2024, operationeel in 2026

Capaciteit:
6.000 ton groene waterstof per jaar

Bestemd voor:
SkyNRG

Basisontwerp en engineering (FEED):
Kraftanlagen Energies en Services

Elektrolyse-stacks:
Nel

Rendering H2Eron

Artist impression van H2eron.

Delen:

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl