De Antwerpse ondernemersvereniging Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zegt dat de relatie met de CEO van Port of Antwerp-Bruges (POAB) Jacques Vandermeiren grondig is verstoord. De werkgeversorganisatie in het Antwerpse havengebied heeft daarover haar grote bezorgdheid geuit in een brief aan de raad van bestuur van POAB.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland wijst daarin op het gebrek aan luisterbereidheid en respect dat de hogere leiding van het Havenbedrijf aan de dag zou leggen tegenover de ondernemersgemeenschap in tal van cruciale dossiers. ‘Deze bezorgdheid kwam herhaaldelijk aan bod tijdens de bestuursvergaderingen van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Alfaport Voka’, meldt de vereniging.

‘Voka ā€“ Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland betreurt dat uittreksels uit die brief in de media zijn verschenen en onthoudt zich van verder commentaar. De Kamer van Koophandel heeft alle vertrouwen in de oordeelkundigheid van de raad van bestuur van POAB.’

Volgens Voka zou Vandermeiren te veel vooroplopen in de transitie naar waterstof als groene energiebron, zonder om te kijken of iedereen mee is. Port of Antwerp-Bruges zet als haven sterk in op de ontwikkeling van infrastructuur voor groene waterstof. Die strategie wordt door de ondernemers betwijfeld, nu ook de Europese Rekenkamer de Europese ambities rond hernieuwbare waterstof onrealistisch acht.