Ohmium International, producent van PEM elektrolysers gaat samenwerken met de Nederlandse onderneming Hygro in een nieuw waterstofproductie en -distributieproject in Noord-Holland. In het project worden de elektrolysers van Ohmium gekoppeld aan de windturbines van Hygro op het Windpark Wieringermeer.

Het geproduceerde groene waterstof kan worden geleverd aan lokale waterstoftankstations. De elektriciteit kan ook direct aan het elektriciteitsnet worden geleverd. De twee partijen lanceren het pilotproject in 2025. Er komt 5,4 MW aan elektrolysecapaciteit, met de mogelijkheid tot uitbreiding in de toekomst.

Ohmium heeft haar hoofdkantoor in de VS en een productielocatie in India. Hygro richt zich op de integratie van windenergie en elektrolyse.

Windpark Wieringermeer is een windmolenpark in de Wieringermeerpolder, in de kop van Noord-Holland. Met 99 windmolens is het het grootste windmolenpark op land in Nederland. Windpark Wieringermeer is een project van Vattenfall en ECN Wind Energy Facilities (EWEF).