In Duitsland zijn de winnaars van de veiling voor offshore windenergie in de Duitse Noordzee bekend gemaakt. Offshore Wind One, waarvan TotalEnergies aandeelhouder is, heeft de tender gewonnen om in het blok N-11.2 een windmolenpark met een capaciteit van 1,5 GW te bouwen. EnBW gaat een windmolenpark in blok N-12.3 bouwen met een capaciteit van Ć©Ć©n GW.

N-11.2 bevindt zich op zoā€™n 120 kilometer ten noord-westen van het Duitse eiland Heligoland. Het gebied heeft een oppervlak van 156 vierkante kilometer. TotalEnergies kan er een windpark met een capaciteit van 3,5 GW bouwen. Vorig jaar won het bedrijf al een concessie in het N-12.1 blok. Offshore Wind One krijgt een concessie voor 25 jaar, met de mogelijkheid tot verlenging tot 35 jaar.

EnBW krijgt een concessie voor het blok N-12.3, op 120 kilometer noord-west van Heligoland. EnBW gaat er een offshore windpark met een capaciteit van 1 GW bouwen. Het is de bedoeling dat dit in 2031 in gebruik wordt genomen. EnBW heeft al vier windparken voor de Duitse kust en bouwt momenteel aan het He Dreiht windpark. Dit is het grootste subsidievrije offshore windpark dat tot nu toe gebouwd wordt in Duitsland.

Foto: copyright EnBW/Weltenangler