Afgelopen vrijdag opende BASF in Heerenveen officieel haar nieuwe productielijn voor dispersies op waterbasis. Dankzij deze nieuwe lijn wordt de productiecapaciteit verhoogd, zonder extra CO2-uitstoot. De uitbreiding heeft binnen de bestaande opzet van infrastructuur en gebouwen plaatsgevonden. De installatie wordt elektrisch aangedreven en voorzien van groene stroom afkomstig van windpark Hollandse Kust Zuid.

Met de uitbreiding speelt BASF in op de ontwikkelingen op de markt voor verpakkingen. Verpakkingen worden vaker op basis van papier in plaats van op basis van plastic geproduceerd. De producten die in Heerenveen worden gemaakt kunnen papier bepaalde functionele eigenschappen geven, zoals barrièrewerking. In de Friese fabriek worden onder andere polymeerproducten op waterbasis gemaakt die toepassing vinden in duurzame inkten voor voedselverpakkingen.

De locatie Heerenveen is bij uitstek geschikt voor deze investering dankzij de bestaande infrastructuur en expertise, aldus het bedrijf.