SABIC heeft in Genk een grote zonne-installatie in gebruik genomen, waarbij innovatieve zonnepanelen zijn toegepast. De gebruikte zonnepanelen van de Nederlandse producent Solarge zijn volledig recyclebaar en lichter dan traditionele panelen. ENGIE was verantwoordelijk voor de installatie en de financiering.

Solarge opende vorig jaar zijn eerste fabriek in Weert. Het bijzondere aan de panelen van Solarge is dat deze zijn opgebouwd uit volledig scheidbare lagen, zodat alle onderdelen kunnen worden gedemonteerd en hergebruikt. Het bedrijf past in de panelen innovatieve polymeren toe, die Sabic in Gent produceert. Hierdoor bevatten de zonnepanelen geen glas en weinig aluminium, waardoor de panelen lichter zijn dan traditionele exemplaren.

De zonne-installatie werd ontworpen, gefinancierd en geĆÆnstalleerd door ENGIE Sun4Business. De installatie zal jaarlijks ongeveer 2.000 MWh hernieuwbare elektriciteit produceren. De opgewekte elektriciteit zal bijna volledig worden verbruikt door de fabrieken van Sabic. Het bedrijf kan hierdoor zijn CO2-uitstoot jaarlijks met zoā€™n 800 ton reduceren.