Chane werkt in het Duitse Duisburg samen met partners uit de publieke sector en het bedrijfsleven aan de realisatie van een nieuwe hub voor CO2 op- en overslag met als einddoel CCS (Carbon Capture and Storage). Deze hub zal het makkelijker maken voor Duitse bedrijven om afgevangen CO2 te vervoeren naar de onderzeese opslagfaciliteiten in Nederland of verder op de Noordzee.

Chane werkt in Rotterdam al aan de ontwikkeling van de techniek en commercie voor de op- en overslag van CO2. In het verlengde daarvan ontwikkelt het bedrijf nu in Duisburg een punt om CO2 te verzamelen. Hiermee voegt het bedrijf een stuk aan de waardeketen voor CO2 toe.
De onderneming werkt samen met de havenautoriteit van Duisburg, Duisport. Ook zijn lokale overheden en bedrijven betrokken. Chane geeft aan ook een partnership te hebben gesloten met een ā€˜grote industriĆ«le speler met ervaring in deze sectorā€™. De onderneming wil ook de mogelijkheden onderzoeken om het opgeslagen CO2 om te zetten naar bruikbare producten, zoals synthetische brandstoffen.

De plannen bevinden zich nu in de voorbereidende fase. De partners willen in 2029 operationeel zijn.